Wat gaan we doen?
Waar loop ik tegenaan, waar heb ik last van, wat heb ik op dit moment nodig om me oké te voelen? Dat zijn vaak de kernvragen waarmee jongeren binnenkomen.
Het is belangrijk dat je je prettig voelt in de praktijk en dat er een klik is tussen ons, zodat je het gevoel hebt dat je kunt bespreken waar je tegenaan loopt. Het gaat om jou, dus we gaan op zoek naar een manier van werken die bij jou past, waar jij je goed bij voelt. Soms is dat door gesprekken, soms ook kan het fijn zijn om bijvoorbeeld dingen te tekenen, of om iets via muziek uit te drukken. Sommige jongeren willen niet zitten en praten; dan gaan we een eindje lopen in het Gouwebos, om de hoek. En natuurlijk is het wel de bedoeling dat er gelachen wordt: ook als we met serieuze dingen bezig zijn kunnen we lol hebben!
Je gaat steeds beter snappen hoe het werkt, bij jou. Je ontdekt wat werkt om je je beter te laten voelen. Je ziet meer mogelijkheden. Je hebt misschien weer het gevoel echt keuzemogelijkheden te hebben, en zelf ook keuzes te kunnen maken. Kortom: je zit steeds lekkerder in je vel. En daardoor kan je steeds meer jezelf zijn.
Hoe gaat zoiets?
Jijzelf maar ook je ouders kunnen jou aanmelden.
Als je 16 jaar of ouder bent heb je geen toestemming nodig van je ouders om in therapie te komen, ben je jonger dan 16 jaar dan is deze toestemming wel vereist.
Voordat je met de therapie van start gaat is er eerst een intakegesprek.
Dit kan samen met je ouders zijn, met jou alleen (als je 16 jaar of ouder bent) of met alleen je ouders, zonder jou. Daarna kom jij in je eentje bij mij. Natuurlijk is het belangrijk om samen vast te stellen of er een goede basis is voor samenwerking. Een goede ‘klik’ is belangrijk, want alleen dan kan therapie of coaching slagen.
Tussendoor zijn er af en toe gesprekken met je ouders als dat zinvol is, al dan niet met jou erbij (dat zien we nog wel). Tijdens die gesprekken wordt alleen inhoudelijke informatie naar voren gebracht na toestemming van jou.